Wat is een trombosedienst?

Als je last van trombose hebt, is het belangrijk dat je bloedwaarden vaak opgemeten worden. Op basis van de bloedwaarden kan namelijk de juiste dosering qua medicijnen voorgeschreven worden. Hoe kan je nou je bloedwaarden opmeten? Dat kan je zelf doen, maar je kunt hier ook de hulp van een trombosedienst voor inschakelen.

Een trombosedienst heeft het takenpakket volledig afgestemd op trombose patiënten. Dat is ook niet geheel verwonderlijk als we naar de naam ‘trombosedienst’ kijken. Het takenpakket van een trombosedienst valt in meerdere taken te verdelen. Allereerst heeft een trombosedienst een belangrijke rol bij patiënten die vitamine K-remmers voorgeschreven hebben gekregen.

Bij deze medicijnen is het simpelweg noodzakelijk om regelmatig het bloed te controleren. Om dit bloed te controleren, is het noodzakelijk om je bij een trombosedienst aan te melden. De medewerker van de trombosedienst kan tenslotte jouw bloed op de perfecte manier op meten. Overigens is het niet zo dat je jezelf kunt aanmelden bij de trombosedienst. Nee, dat is iets wat je arts moet doen.

Daarnaast helpt een trombosedienst je ook op het gebied van zelf meting. Het is namelijk mogelijk om zelf de INR-waarde te bepalen. De INR-waarde staat in feite voor de snelheid waarmee je bloed stolt. De medewerker van een trombosedienst kan je perfect aanleren hoe je zelf je bloed hiervoor af kunt nemen.

Dit gebeurt met behulp van een pijnloze vingerprik. Hierbij is het uiteraard wel van belang dat je op de juiste manier prikt. Ook moet je kennis op doen omtrent de verschillende INR-waarden. De medewerker van een trombosedienst kan je daar perfect mee helpen.

Een trombosedienst is dus in feite een overkoepelend orgaan met meerdere diensten in hun pakket. Voor veel trombosepatiënten is een trombosedienst in feite onmisbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.