Trombosezelfzorg

Inhoud

Wat is een trombosedienst?

Een trombosedienst helpt je bij het onder controle houden van trombose. In de meeste gevallen helpt een trombosedienst je met de uitgifte van trombose medicijnen.

Ook houdt de trombosedienst zich bezig met de controle van de bloedafname en controle van de INR.

Bloedcontrole is belangrijk omdat deze controle bepaald hoeveel medicijnen je nodig hebt voor een bepaalde periode.

Nog steeds veel patiënten gaan hiervoor op controle bij een trombosedienst. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om de bloedcontrole zelf uit te voeren. Dit wordt ook wel trombose zelfzorg genoemd.

Met deze nieuwe manier kun je zelf je bloedwaarden controleren en deze doorgeven aan je trombose dienst.

Wat zijn de voordelen

De voordelen van trombose zelfzorg in tegenstelling tot de trombosedienst is dat je in plaats van telkens naar een controle te moeten gaan, nu gewoon thuis kunt blijven om de metingen te doen.

Ook wordt er bij trombose zelfzorg een andere manier van meten gebruikt waardoor je  blauwe plekken meer krijgt.

Bij trombose zelfzorg kun je namelijk zelf prikken door gebruik te maken van een simpele vingerprik.

Daarnaast is het doorgeven van je waarden ook een stuk makkelijker omdat je na het meten alleen maar de waarden hoeft in te vullen op het internet.

Vervolgens kun je in datzelfde dashboard kort daarna al zien hoe veel medicijnen je moet gebruiken.

Het grote voordeel is vooral dat je complete vrijheid krijgt. Je kunt waar en wanneer je maar wilt een meting uit voeren zolang je maar het apparatuur bij je hebt en een computer met internet.

Daarnaast is het ook een hele makkelijke manier van meten. Het enige wat je hoeft te doen is een vingerprikje te zetten bij jezelf en de resultaten vervolgens door te geven aan via het internet.

Trombose zelfzorg wordt volledig vergoed door je verzekeraar waardoor je zelf niet voor kosten komt te staan.

Wat is trombose zelfzorg

Trombose zelfzorg is een nieuwe manier van het controleren van je bloed als je bloedverdunners gebruikt.

Normaal moet je naar de trombosedienst om daar regelmatig je bloedwaarden te controleren.

Maar tegenwoordig is dat verleden tijd en kun je gewoon zelf je bloedwaarden controleren en doorgeven.

Voordat je dit kunt doen moet je wel eerst een training volgen. Door het behalen van de training en de toetsing heb je laten zien dat je in staat bent om zelf je bloedwaarden door te geven en krijg je hiervoor een certificaat.

Vanaf dat moment neem je eigenlijk het werk van de trombose dienst over en zorg je er zelf voor dat je waarden op tijd gecontroleerd worden.

Hoe kom je ervoor in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor trombose zelfzorg moet je al bij een trombose dienst zijn. Nu ga je nog telkens op bezoek bij de trombose dienst.

Als je in aanmerking wilt komen voor trombose zelfzorg klik dan op de volgende link. >> Gratis aanmelden voor Trombose Zelfzorg<<

Ook via deze website kun je je aanmelden voor trombose zelfzorg. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is de gevraagde gegevens in te vullen. Na de aanmelding wordt er automatisch contact met je opgenomen.

trombosezelfzorg.nl

Vervolgens krijg je een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je je kunt aanmelden om de test te maken. De test bestaat uit een e-learning van 3 onderwerpen en een eindtoets.

Als je deze behaald hebt komt er een trombose verpleegkundige bij je thuis die je het meet apparatuur overhandigd. Daarna doe je de eerste meting zelf om te kijken of alles goed gaat.

Daarna kun je zelf je metingen doorgeven en maak je vanaf dan gebruik van trombose zelfzorg.

Hoe werkt het zelfmeetapparatuur

De INR waarde meet je makkelijk met de zelfmeetapparatuur. Als je de e-learning hebt gedaan en de toets hebt behaald, krijg je van de trombose verpleegkundige die bij je thuis komt de meetapparatuur.

Deze meetapparatuur krijg je in bruikleen en daarom komen daar geen kosten overheen. Ook is de meetapparatuur heel makkelijk in gebruik.

Het enige dat je hoeft te doen is met de prikpen een prikje te maken in je vinger. Vervolgens vang je een bloeddruppel op, op het groene lampje met de teststrip Vervolgens doet het apparaat automatisch een meting.

Het enige dat je daarna nog hoeft te doen is de resultaten door te geven via het internet. Daarna wordt er door de trombosedienst voor je ingevuld hoe veel bloedverdunners je nodig hebt op basis van je ingevulde gegevens.

Aanmelden voor trombose zelfzorg

Ben je ook klaar om te beginnen met trombose zelfzorg? Dan kun je je aanmelden via de volgende link.

>>Gratis aanmelden voor Trombose Zelfzorg<<

Het enige dat je hoeft te doen is de gevraagde gegevens in te vullen en vervolgens neemt de trombosedienst contact met je op.

Trombose zelfzorg geeft je veel vrijheid en de controle in je eigen handen. Ook ben je dan niet meer afhankelijk van een afspraak bij de trombosedienst.